Procese Castigate Diplome Spiru Haret 2013 . Procese Spiru Haret. Proces eliberare diploma Spiru Haret. Procese Ministerul Educatiei pentru eliberarea diplomelor de la Spiru Haret.

Studentii Spiru Haret mai furiosi ca niciodata! In 2013 tot mai multi fosti studenti ai Spriu Haret au actionat in judecata Universitatea in scopul Eliberarii diplomelor de licenta sau unii chiar pentru recunoasterea acestor diplome. Dam mai jos un citat al unuia dintre clientii nostrii: spiru_haret_coperta[1]

” Sunt si eu absolvent al Facultatii de Psihologie Sociologie , promotia iulie 2007,ID 4 ani .Nici mie nu imi mai sunt recunoscute studiile. Am fost platita ca prof inv primar pana luna aceasta cand am fost anuntata ca diploma mea este fara valoare si trebuie sa dau si banii inapoi.Vreau sa fiu si eu ajutata , daca se poate.Va multumesc.Nr meu de tel: 0730 013 xxx”

Aproximativ 15.000 de procese în care absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret cereau să li se elibereze diplome de licenţă au fost câştigate irevocabil de către aceştia, din 2010 până în prezent, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procesele au fost intentate de absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret la învăţământ la distanţă şi frecvenţă redusă. Problema eliberării diplomelor de licenţă s-a înregistrat în 2009 referitor la cele două forme de învăţământ.
Etichete articol: Spiru Haret, universitate, studenti, diplome, licenta, proces,
http://www.brasovultau.ro/articol/stiri/mii-de-procese-castigate-de-absolventii-spiru-haret.html
 
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii atrage atentia studentilor Spiru Haret care doresc sa isi castige acest drept, sa se adreseze instantelor de judecata, evident cu parcurgerea etapelor procesuale anterioare cererii. Singura sansa de rezolvare a acestui litigiu o reprezinta instanta de judecata, pe cale administrativa nu se pot rezolva  aceste probleme, atrage atentia av. Cuculis citat de Ziare.com.
 
Ultima sansa de eliberare a diplomelor o constituie instanta de judecata. De retinut este ca sunt foarte multi care au fost acuzati de fals dat fiind faptul ca ARACIS nu le-a recunoscut diploma deja eliberata.
Biroul de avocatura Cuculis organizeaza lunar grupuri Spiru Haret pentru a le trimite in instanta insa doar dupa parcurgerea etapei prealabile reglementata de legea 554/2004. Competenta pentru judecarea acestor litigii a fost data in seama TRIBUNALULUI BUCURESTI.

Pasii pentru dobandirea diplomelor de catre fostii absolventi ai Spiru Haret

 

Pentru a veni in ajutorul fostilor absolventi ai Universitatii Spiru Haret (USH) promotiile 2008 – 2010 ce nu au diplomele eliberate sau le au eliberate si nu sunt recunoscute, Decalex va prezinta succint etapele procedurii de resituire si recunoastere a diplomelor de licenta neeliberate sau numai de recunoastere a diplomelor de licenta eliberate si nerecunoascute.

PROCEDURA   RESTITUIRI  DIPLOMELOR  USH:

1.       Procedura antejudiciara:  

  • Redactare si depunere Plangere prealabila catre Universitatea Spiru Haret (USH);
  • Redactare si depunere Plangere prealabila catre  Ministerul Educatiei (MECTS)

2.       Procedura  judiciara:

a)      Prima instant (instant de fond)

Instanta competenta :  TRIBUNALUL  BUCURESTI

–          redactare/depunere  cerere de chemare in judecata;

–          asistare reprezentare in contradictoriu cu MECTS  si USH

–          redactare/depunere raspuns la intampinare;

–          redactare/depunere concluzii scrise

b)      Recurs:

Instanta competenta:  CURTEA  DE  APEL  BUCURESTI

–          asistare reprezentare in contradictoriu cu MECTS  si USH;

–          redactare/depunere intampinare la recursul formult de  recurent;

–          redactare depunere concluzii scrise.

Finalitatea  acestei proceduri este  obtinerea  unei sentinte/decizii care obliga Universitate Spiru  Haret  la eliberarea diplomelor reclamantilor precum si obligarea Ministerului Educatiei Cercetarii Tinererului si Sportului (MECTS) la eliberarea avixelor necesare pentru tiparirea diplomelor si recunoasterea acestora.

Sentinta sau Decizia obtinuta in instant va tine loc de diploma pana la eliberarea efectiva a acesteia. Diploma ce nu difera cu nimic de cea obtinuta la o Universitate de Stat.

 hotarare-ush-restituirea-diplomelor-ush-hotarare-castigata[1]
 

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juricie.ro
www.indrumarijuridice.wordpress.com
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania –

Leave a Response